Δωρεά Ωαρίων

Η δωρεά ωαρίων είναι μια πολύ δημοφιλής επιλογή για ζευγάρια ή άτομα που δεν είχαν τη δυνατότητα ή δεν είχαν επιτυχία στην προσπάθειά τους να γίνουν γονείς με τη χρήση των δικών τους ωαρίων. Αυτό το πρόγραμμα επιτρέπει ακόμη και σε γυναίκες που δεν παράγουν δικά τους ωάρια να γίνουν μητέρες, με πολύ υψηλά ποσοστά επιτυχίας. Περιλαμβάνει τη χρήση ωαρίων που έχουν δωρισθεί από μία νεαρή και υγιή δότρια και τη γονιμοποίηση αυτών με το σπέρμα του συντρόφου ή ενός δότη υπό ελεγχόμενες, εργαστηριακές συνθήκες. Τα έμβρυα που δημιουργούνται αργότερα μεταφέρονται στην μήτρα της γυναίκας.

Η δωρεά ωαρίων προτείνεται για τις γυναίκες οι οποίες:

 • Είναι προχωρημένης αναπαραγωγικής ηλικίας (μεγαλύτερες από 35 έτη) και είχαν προηγούμενες αποτυχημένες προσπάθειες με τη χρήση των δικών τους ωαρίων. Όπως και με το υπόλοιπο σώμα μας, έτσι και οι ωοθήκες γερνάνε με την πάροδο του χρόνου, οδηγώντας στην παραγωγή λιγότερων ωαρίων, τα οποία ταυτόχρονα είναι και χαμηλότερης ποιότητας.
 • Έχουν πτωχό ωοθηκικό απόθεμα ή πρόωρη ωοθηκική ανεπάρκεια, παράγοντας λίγα ωάρια, ή καθόλου ωάρια, τα οποία είναι και χαμηλής ποιότητας, ανεξαρτήτως ηλικίας.
 • Έχουν χρόνιες παθήσεις, όπως ενδομητρίωση, ανοσολογικές παθήσεις κλπ, οι οποίες οδηγούν σε κακή λειτουργίας της ωοθήκης.
 • Έχουν λάβει χημειοθεραπεία για την αντιμετώπιση καρκίνου ή έχουν υποβληθεί σε αμφοτερόπλευρη ωοθηκεκτομή (αφαίρεση και των δύο ωοθηκών), χωρίς να έχουν κάνει κάποια διαδικασία διατήρησης γονιμότητας εκ των προτέρων.

Η Ελληνική νομοθεσία για τη δωρεά ωαρίων περιγράφει παρέχει πολύ συγκεκριμένες οδηγίες για τα κριτήρια επιλογής των δοτριών και τις προδιαγραφές που πρέπει να πληρούν, έτσι ώστε να εξασφαλιστεί πως τα ωάρια που προκύπτουν είναι υψηλής ποιότητας και συλλέγονται με ηθικά αποδεκτό τρόπο. Στην EmbryoClinic εφαρμόζουμε ακόμη πιο αυστηρά κριτήρια επιλογής με ακόμη πιο ενδελεχή αξιολόγηση, ώστε να εξασφαλίσουμε ωάρια κορυφαίας ποιότητας και τα υψηλότερα δυνατά ποσοστά επιτυχίας.

Επομένως, οι δότριες ωαρίων στην EmbryoClinic:

 • Είναι ενήλικες αυστηρά νεότερες των 30 ετών.
 • Έχουν περάσει από ενδελεχή κλινική, ψυχολογική και εργαστηριακή εκτίμηση.
 • Έχουν ενημερωθεί αναφορικά με όλα τα χαρακτηριστικά των αναγκαίων θεραπειών (ωοθηκική διέγερση, ωοληψία κλπ) με απόλυτη διαφάνεια και έχουν συναινέσει στη διαδικασία.

Το πρόγραμμα δωρεάς ωαρίων αποτελεί μία δοκιμασμένη και ευπροσάρμοστη διαδικασία, η οποία μπορεί να προσαρμοστεί στο πρόγραμμα των καθημερινών σας δραστηριοτήτων πολύ εύκολα.

 1. Το πρόγραμμα ξεκινάει με την επιλογή της δότριας. Τυπικά, υπάρχουν δύο επιλογές:
  • Επώνυμη δωρεά ωαρίων 
   Σε αυτό το πρόγραμμα διαλέγετε εσείς τη δότρια που θεωρείτε καταλληλότερη για εσάς. Τα χαρακτηριστικά της εμφάνισης της δότριας, δεδομένα από το ιατρικό ιστορικό της και επιπρόσθετες πληροφορίες είναι στη διάθεσή σας για να κάνετε την επιλογή σας. Ωστόσο, εξαιτίας της πρόσφατης θεσμοθέτησης αυτής της επιλογής δωρεάς (αναθεώρηση νόμου 2022) και της πολύ προσωπικής φύσης της, μόνο περιορισμένος αριθμός δοτριών είναι διαθέσιμες για επώνυμη δωρεά ωαρίων αυτή τη στιγμή.
  • Ανώνυμη δωρεά ωαρίων 
   Αυτό είναι το πρόγραμμα που επιλέγουν οι περισσότερες δότριες. Σε αυτό το πρόγραμμα δεν γνωρίζετε την ταυτότητα της δότριας, ωστόσο σας παρέχονται ορισμένα μη ταυτοποιήσημα στοιχεία από το προσωπικό της EmbryoClinic. Για αυτό το πρόγραμμα, η Ιατρική Ομάδα μας και οι Μαίες Γονιμότητας πραγματοποιούν τη διαδικασία συνταιριάσματος με την κατάλληλη δότρια, της οποίας τα εμφανισιακά χαρακτηριστικά ταιριάζουν περισσότερο στα δικά σας.
 2. Προετοιμασία της δότριας
  Η δότρια ξεκινάει ένα πρωτόκολλο ωοθηκικής διέγερσης, το οποίο είναι εξατομικευμένο και προσαρμοσμένο στις ανάγκες της για βέλτιστο αποτέλεσμα. Η Κλινική μας χρησιμοποιεί τα σύγχρονα, ανασυνδυασμένα σκευάσματα γοναδοτροπινών για τη διέγερση των δοτριών, τα οποία αποτελούν το σύγχρονο στάνταρντ στην Υποβοηθούμενη Αναπαραγωγή και εξασφαλίζουν σωστή τιτλοποίηση της αποτελεσματικής δόσης, πετυχαίνοντας επομένως βέλτιστη ποιότητα και αριθμό συλλεγόμενων ωαρίων και ασφάλεια της δότριας.
 3. Ωοληψία
Οι δότριές μας

Στην EmbryoClinic, όλες οι δότριες περνούν από ενδελεχή έλεγχο όλων των πτυχών της υγείας τους. Συγκεκριμένα:

Ιατρικό ιστορικό
Κλινική εξέταση
Εργαστηριακές εξετάσεις
Ιολογικός έλεγχος
Έλεγχος αναιμίας
Καρυότυπος
Γενετικά
Ψυχολογική εκτίμηση
Οι επιλογές σας

Διαλέξτε το πρόγραμμά σας

Μετά την ωοληψία, υπάρχουν δύο διαθέσιμες επιλογές, οι οποίες εξαρτώνται από το προσωπικό σας πρόγραμμα δραστηριοτήτων, τον αριθμό επισκέψεων που επιθυμείτε να πραγματοποιήσετε και το εάν επιθυμείτε χρήση φρέσκων ή κατεψυγμένων ωαρίων για τη γονιμοποίηση.