Ολιστική προσέγγιση

Το ανθρώπινο σώμα είναι μια ολότητα. Επομένως, μία ολιστική προσέγγιση, η οποία λαμβάνει υπόψη όλους τους παράγοντες και πτυχές της αναπαραγωγικής, ψυχολογικής και γενικής υγείας μπορεί να έχουν σημαντικά οφέλη για το δυναμικό γονιμότητάς σας.

Ολιστικές λύσεις περιλαμβάνουν μη φαρμακευτικές παρεμβάσεις και παρέχονται από πιστοποιημένους ειδικούς στον τομέα τους. Τέτοιες λύσεις περιλαμβάνουν:

 

Συνεδρίες συμβουλευτικής από πιστοποιημένους ειδικούς συμβούλους, οι οποίες μπορούν να σας βοηθήσουν με τη διατήρηση της αυτοπειθαρχίας που είναι απαραίτητη για την ολοκλήρωση της θεραπείας γονιμότητας και τη διαχείριση του σχετιζόμενου άγχους. Η ζωή δεν σταματάει όταν ξεκινάτε το ταξίδι σας προς τη δημιουργία οικογένειας, το οποίο είναι συχνά μακρύ και πολύπλοκο. Η συμβουλευτική γονιμότητας σας βοηθάει να το ενσωματώσετε στη ζωή σας, να διατηρήσετε τo κίνητρο και την επιμονή σας ακόμη και κατά τις πιο δύσκολες στιγμές και να εκτιμήσετε τις επιλογές σας, ώστε να διασφαλίστε ένα βέλτιστο, ευχάριστο ταξίδι.

Ο βελονισμός έχει αποδεδειγμένα θετικό αντίκτυπο στη γονιμότητα, καθώς μπορεί να μειώσει το άγχος και να βελτιώσει τον ενδοκρινικό έλεγχο του σώματος. Έχει δειχθεί πως μπορεί να βοηθήσει με τις ανωμαλίες κύκλου και τη δεκτικότητα του ενδομητρίου στις γυναίκες, ενώ παράλληλα μπορεί να βελτιώσει τις παραμέτρους ποιότητας του σπέρματος στους άνδρες. Ακόμη και ως συμπληρωματική μέθοδος στις διαδικασίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής, ο βελονισμός μπορεί να βελτιώσει την ωοθηκική απόκριση, να ρυθμίσει και να ανακουφίσει τις παρενέργειες της ορμονικής θεραπείας και να βελτιώσει τα ποσοστά επιτυχίας της IVF.

Μη επεμβατικό, εν τω βάθει μασάζ της κοιλιακής χώρας ή/και του ιερού, το οποίο αποσκοπεί κυρίως στη βελτίωση της αιματικής κυκλοφορίας, της κυκλοφορίας της λέμφου και της λειτουργίας των νεύρων του πεπτικού και του αναπαραγωγικού συστήματος. Το μασάζ μπορεί επίσης να βοηθήσει στη βελτίωση της λειτουργίας των ενδοκοιλιακών οργάνων, οδηγώντας σε ανακούφιση από τη χρόνια σωματική και ψυχική ένταση. Η τεχνική αυτή μπορεί να πραγματοποιηθεί επικουρικά σε συνδυασμό με ενεργές προσπάθειες για φυσική σύλληψη, ή στα πλαίσια θεραπειών Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής.

Εξειδικευμένες συμβουλές αναφορικά με μικρές αλλά αποτελεσματικές αλλαγές στη διατροφή σας, οι οποίες έχει δειχθεί πως βελτιώνουν την ποιότητα των ωαρίων και του σπέρματος. Ειδικά εκπαιδευμένο και πιστοποιημένο προσωπικό μπορεί να σας βοηθήσει να σχεδιάσετε ουσιαστικές παρεμβάσεις στη διατροφή σας με έμφαση στη βελτίωση της αναπαραγωγικής λειτουργίας, επίτευξη ενδοκρινικής ισορροπίας και υποβοήθηση της εμβρυικής εμφύτευσης και ανάπτυξης. Τα προγράμματα είναι εύκολα στην εφαρμογή και εξατομικευμένα, ώστε να μπορείτε να κάνετε τις απαραίτητες αλλαγές στο δικό σας ρυθμό, με διατροφολόγους με εμπάθεια και κατανόηση, χωρίς κατακρίσεις.

Ο Dr. Ηλίας Τσάκος, Ιδρυτής και Επιστημονικός Υπεύθυνος της EmbryoClinic συνεργάζεται με διεθνούς κύρους ειδικούς στον τομέα της ολιστικής φροντίδας στη Γονιμότητα, με σκοπό να σας προσφέρουν υπηρεσίες υψηλής ποιότητας από πιστοποιημένους ειδικούς. Μάθετε περισσότερα στην ιστοσελίδα www.alphazita.com