Οι γόνιμες μέρες

Όσο η υπογονιμότητα γίνεται ένα όλο και συχνότερο πρόβλημα , πολλά άτομα και ζευγάρια βιάζονται να αναζητήσουν υπηρεσίες Υποβοηθούμενης Αναπαραγωγής. Ωστόσο, μερικές φορές μια πιο βασική και απλή προσέγγιση μπορεί να οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα, χωρίς δυσκολίες και περιττά κόστη.

Για να πραγματοποιηθεί η γονιμοποίηση, το σπέρμα του άνδρα πρέπει να έρθει σε επαφή με το ωάριο της γυναίκας, δηλαδή το ωάριο πρέπει να έχει πρώτα απελευθερωθεί από την ωοθήκη για να είναι προσβάσιμο από το σπέρμα, μια διαδικασία γνωστή και ως ωοθυλακιορρηξία. Η ωοθυλακιορρηξία πραγματοποιείται κατά τη διάρκεια ενός σχετικά στενού παραθύρου περίπου τριών ημερών, το οποίο θεωρείται πως περιέχει τις «γόνιμες μέρες» του κύκλου, οπότε ο κατάλληλος προγραμματισμός της συνουσίας είναι βασικής σημασίας.

Η ωοθυλακιορρηξία τυπικά λαμβάνει χώρα 14 ημέρες πριν την επόμενη έμμηνο ρύση σε έναν ομαλό κύκλο, δηλαδή σε έναν ομαλό κύκλο 28 ημερών, η ωοθυλακιορρηξία τυπικά συμβαίνει την 14η ημέρα. Επομένως, ο προγραμματισμός συνουσίας με εκσπερμάτιση εντός του κόλπου 1-2 ημέρες πριν και μια μέρα μετά την ημέρα την ωοθυλακιορρηξίας προσφέρει τις υψηλότερες πιθανότητες σύλληψης.

Είναι σημαντικό να γνωρίζετε πως η γονιμοποίησης και η σύλληψη μπορεί να συμβούν ακόμη και όταν η συνουσία έχει πραγματοποιηθεί 5 ημέρες πριν την ωοθυλακιορρηξία και υπάρχουν και επιπρόσθετοι παράγοντες οι οποίοι ενδεχομένως επηρεάζουν τη διάρκεια των «γόνιμων ημερών», παράγοντες οι οποίοι σχετίζονται τόσο με την γυναικεία, όσο και με την ανδρική γονιμότητα. Εάν η προγραμματισμένη συνουσία αποτύχει μετά από 12 μήνες ενεργών προσπαθειών, ή μετά από 6 μήνες εάν η γυναίκα είναι μεγαλύτερη από 35 έτη, τότε θα πρέπει να αναλογιστείτε το ενδεχόμενο της υπογονιμότητας.

Ωστόσο αυτό δεν είναι το τέλος του κόσμου. Στην EmbryoClinic προσφέρουμε μία ευρεία γκάμα υπηρεσιών, τόσο για τη γυναίκα όσο και για τον άνδρα οι οποίες θα σας βοηθήσουν να εκπληρώσετε το όνειρο απόκτησης οικογένειας.